Henry: Portrait of a Serial Killer Part II - Mask of Sanity

Henry: Portrait of a Serial Killer Part II - Mask of Sanity
  • Rooleissa: Neil Giuntoli, Rich Komenich, Kate Walsh, Carri Levinson, Daniel Allar, Penelope Milford
  • Ohjaus: Chuck Parello

John McNaughtonin Henry: Portrait of a Serial Killer on modernin kauhuelokuvan mestariteos, jonka kylmäävä loppu jätti oven avoimeksi jatko-osalle. Palaset loksahtivat kohdilleen vasta liki kymmenen vuotta ensimmäisen elokuvan valmistumisen jälkeen. Aihe oli ohjaajaksi valikoituneen Chuck Parellon sydäntä lähellä: mies oli mukana luomassa markkinointistrategiaa ensimmäiselle Henrylle tuotantoyhtiö MPI:n leivissä, minkä jälkeen hän työskenteli useamman vuoden McNaughtonin oman tuotantoyhtiön johdossa.
Ohjaaja-käsikirjoittaja Parellon näkemyksessä Henryn (Neil Giuntoli) ei voi väittää luovan nahkaansa, vaikka tapahtumapaikka on vaihtunut Chicagosta anonyymiin pikkukaupunkiin. Juonen keskeinen elementti on Henryn duunarikaveri Kain (Rich Komenich) sivubisnes, johon kuuluu tuhopolttojen tehtailu vakuutuspetosten tekijöille. Kun Kai tutustuttaa Henryn tulipalojen sytyttämisen iloihin, Henry perehdyttää uuden kollegansa vastavuoroisesti - no, arvaatte kyllä mihin.
Jatko-osa pysyy pitkälti uskollisena edeltäjänsä tyylille. Graafiset yksityiskohdat ovat sen verran rujoja, että ikäraja on Suomen nykystandardeilla yhä perustellusti 18. Ensimmäisen elokuvan työryhmästä mukana ovat lavastaja Rick Paul, puvustaja Patricia Hart ja säveltäjä Robert McNaughton.