Mandibles

Mandibles
  • Ensi-ilta: 1.3.2023
  • Rooleissa: Grégoire Ludig, David Marsais, Adèle Exarchopoulos, India Hair, Roméo Elvis, Coralie Russier, Bruno Lochet
  • Ohjaus: Quentin Dupieux

Pikkurikollisiksi ajautuneet kaverukset Jean-Gab ja Manu löytävät rosvoamansa auton takakontista kaikkien aikojen yllätyksen, lampaan kokoisen jättiläiskärpäsen. Neuvokas kaksikko ryhtyy kouluttamaan hyönteisestä rikostoveriaan täydellistä pankkiryöstöä varten. Suunnitelma mutkistuu, kun nämä painajaisten poikamiehet päätyvät siivekkään suojattinsa kanssa eteläranskalaiselle ökyhuvilalle keskelle ventovieraiden lomanviettoa.
Nuija ja tosinuija kohtaavat Billin ja Tedin seikkailut herkullisen oudolla kierteellä komediassa, jossa on myös häivähdyksiä Coen-veljesten räväkämmistä antisankaritarinoista. Absurdin huumorin mestariohjaaja-käsikirjoittaja Quentin Dupieux (mm. Rubber, Deerskin, Wrong Cops) tunnetaan myös menestyksestään muusikkona taiteilijanimellä Mr. Oizo. Mieleenpainuvimmassa sivuroolissa loistaa Adelen elämä: osat 1 ja 2 -elokuvien tähti Adèle Exarchopoulos.
Mandibles sai maailmanensi-iltansa arvovaltaisilla Venetsian elokuvajuhlilla. Ensiesityksensä Suomessa se sai joulukuun 2021 Night Visions -festivaalilla, jonka parhaan elokuvan Audience Award -yleisöäänestyksessä se jäi täpärästi kakkossijalle.